Technologie en hulpmiddelen

Behalve het inzetten van fysieke zorg of ondersteuning zijn er tegenwoordig goede technologische hulpmiddelen beschikbaar voor de thuiszorg. Hiermee behoud u regie over uw dagelijkse bezigheden en kunt u comfortabel thuis blijven wonen.
Met het inzetten van technologische hulpmiddelen kunt u zorg voorkomen, de zorg vergemakkelijken, een veilige situatie of een veilig gevoel creëren. Thuiszorg Groot Limburg houdt de ontwikkelingen goed in de gaten. Ook werken wij mee aan wetenschappelijke onderzoeken gericht op de inzet van technologie in de zorg.

Wij zetten alleen hulpmiddelen in die voor uw situatie geschikt zijn.

Hoe doen wij dat?

Bij iedere zorgvraag kijken wij eerst wat u zelf kunt en welke taken familie of mantelzorg van u kunnen overnemen. Daarnaast kijken we welke hulpmiddelen u kunnen ondersteunen zodat u goed voor uzelf kunt blijven zorgen en niet afhankelijk wordt van anderen.

 

Als u veel medicijnen gebruikt, op verschillende momenten van de dag, dan is het handig om daaraan herinnerd te worden. De Medido is een slimme medicijndoos (dispenser) die u een seintje geeft als u een medicijn moet innemen. De Medido wordt, met een speciale “baxterrol”, gevuld met uw medicijnen. Vervolgens krijgt u een signaal op het moment dat u uw medicatie moet innemen. De dispenser staat via de zorgcentrale in verbinding met onze thuiszorgmedewerkers. Zij nemen contact met u op als u niet reageert op het signaal van de Medido. Het risico op het verkeerde medicijninname wordt met deze medicijndoos verkleind. Ook bent u hiermee minder afhankelijk van de zorgverlening, omdat u de medicijninname zelf in de hand heeft.

Wenst u meer informatie over het inzetten van thuiszorgtechnologie of hulpmiddelen dan kunt u contact opnemen met Thuiszorg Groot Limburg

Introductiefilm Medido

Zorgplatform Caren is een online en beveiligd platform, dat het u makkelijker maakt om zorg te regelen, informatie te delen en afspraken te maken. Op Caren kunt u uw agenda inzichtelijk maken, communiceren met de zorgmedewerkers en informatie uitwisselen met uw mantelzorgers.

Om u zo lang mogelijk zelfredzaam thuis te laten wonen zijn er verschillende fysieke hulpmiddelen. Zo kunt u gebruik maken van hulpmiddelen voor

  • het aantrekken van steunkousen
  • het aantrekken van sokken
  • het druppelen van de ogen
  • het tijdig innemen van medicatie
  • het openen van medicijnzakjes
  • het dichtmaken van knopen
  • hulp bij het wassen en de toiletgang
  • het aantrekken van schoenen
  • het openen van potten en flessen

Samen met de ergotherapeut kijken we welke hulpmiddelen het beste aansluiten bij uw situatie.